Hout is van vroeger uit een materiaalsoort dat veelvuldig gebruikt wordt bij het bouwen van een woning. Zo worden dakranden bijvoorbeeld regelmatig afgewerkt met hout. Toch zien we de laatste jaren dat steeds vaker kunststof bouwmaterialen verkozen worden boven hout. Dit komt vooral doordat kunststof de nodige voordelen heeft. In deze tekst zetten we de belangrijkste voordelen ten opzichte van hout voor je op een rijtje.

1. Kunststof is onderhoudsarm

Een eerste voordeel van kunststof ten opzichte van hout is dat dit materiaal onderhoudsarm is. Hout moet je allereerst behandelen om het te beschermen tegen het wisselende weer in Nederland. Daarbij komt dat hout verkleurt onder invloed van zonlicht, waardoor je het eens in de zoveel jaar opnieuw moet schilderen. Bij kunststof is dit niet aan de orde. Dit materiaal hoef je eigenlijk alleen maar schoon te maken. Doe je dit zo’n twee keer per jaar? Dan behoudt kunststof zijn uitstraling en beleef je er jaren plezier aan. Reden genoeg om in jouw hout- en bouwmaterialenhandel kunststof bouwmaterialen aan te bieden.

2. Kunststof kan tegen wisselende weersomstandigheden

Dat kunststof onderhoudsarm is komt vooral doordat dit materiaal bestand is tegen het wisselende weer in Nederland. Kunststof kan namelijk tegen vocht, waardoor het niet kan gaan rotten. Daarbij komt dat het niet verkleurt onder invloed van zonlicht. Houten bouwmaterialen zijn een stuk gevoeliger voor het weer. Hout kan namelijk vocht opnemen als het niet goed behandeld is. Hierdoor kan op den duur houtrot optreden. Bovendien verkleurt hout door de zon. Hierdoor moet je het eens in de zoveel jaar schilderen om het mooi te houden. Omdat veel mensen hier niet op zitten te wachten, worden huizen steeds vaker gebouwd met behulp van kunststof bouwmaterialen.

3. Kunststof is over het algemeen goedkoper

Ben je verantwoordelijk voor de inkoop bij een hout- en bouwmaterialenhandel? Dan denk je misschien dat kunststof duurder is dan hout. Toch is dit niet het geval. Doordat kunststof makkelijker te bewerken is, kan het tegen een lagere prijs aangeboden worden. Hierdoor is kunststof gevelbekleding bijvoorbeeld goedkoper dan gevelbekleding van hout. Jouw klanten zijn niet alleen op de korte termijn goedkoper uit, maar ook op de lange termijn. Kunststof is namelijk bestand tegen verschillende weeromstandigheden. Hierdoor hoeven zij het minder snel te vervangen dan hout, waardoor zij geld besparen.

Waar bestel ik kunststof bouwproducten?

Als je overtuigd bent van de voordelen van kunststof bouwmaterialen ten opzichte van hout vraag jij je mogelijk af waar je dit kunt kopen. Een hout- en bouwmaterialen handel kan kunststof gevelpanelen, dakrandpanelen, bouwpanelen en profielen bestellen bij Heering. Benieuwd wat het dichtstbijzijnde verkooppunt is? Kijk dan op https://www.heering.eu/. Ben je aannemer? Dan bestel je kunststof bouwmaterialen bij een hout- en bouwmaterialenhandel. Particulieren kunnen hier ook terecht voor kunststof, maar zij kunnen zich ook tot een aannemer richten.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen