Werk jij ook steeds meer thuis, en ben je op zoek naar een goede ruimte om dat te kunnen doen? Dan is de kans groot dat je in je huis al op zoek bent gegaan naar een geschikte ruimte. Grote kans dat je, indien aanwezig, uit bent gekomen bij een slaapkamer die leeg staat, of een logeerkamer waarin nog wel wat extra ruimte is. Qua formaat prima kamers om in aan het werk te gaan. Zorg er echter wel voor dat je de boel even op een goede manier inricht, zodat het ook echt een effectieve werkkamer wordt.

De juiste vloer, een goede kleur op de muren

Natuurlijk kun je je werk ook doen in een ruimte die oorspronkelijk is ingericht als slaapkamer. Maar met het behang van de kinderen nog op de muren, of met hoogpolige vloerbedekking als basis, is het toch lastig om echt serieus aan het werk te gaan.

Wil je de kamer serieus als werkruimte gaan gebruiken, steek er dan ook even wat tijd in en kleed hem als zodanig aan. Kies voor een praktische vloer, waarbij een harde vloer of laag tapijt de voorkeur heeft; dat is wel zo handig in combinatie met je bureaustoel. Haal eventueel behang van de muren, en vervang het door iets met een rustige doch professionele uitstraling. Schilderen kan natuurlijk ook, kies dan voor kleuren waar jij je lekker en geconcentreerd bij voelt.

Op zoek naar de juiste meubels

Goed werken lukt alleen met goede meubels. Ga dus niet aan een tafel zitten die je toevallig nog over had, op een stoel die eigenlijk bij de eethoek hoort. Nee, schaf een echt goed bureau aan met een goede bureaustoel. Misschien wil je werkgever er wel aan meebetalen, altijd goed om even te checken. Let erop dat je goed en ergonomisch kunt zitten. Dat maakt je werk niet alleen makkelijker, het zorgt er ook voor dat je niet binnen de kortste keren tegen allerlei lichamelijke klachten aan zal lopen.

Denk ook aan de verlichting

Was je werkkamer oorspronkelijk een slaapkamer, dan is de kans groot dat je dat ook in de verlichting nog terugziet. Kies ervoor om ook deze te vervangen, een slaapkamerlamp is tenslotte geen kantoorlamp. Zorg voor een heldere verlichting vanaf het plafond, en vul deze eventueel aan met een goede bureaulamp.

Kiezen voor LED verlichting kan ook. Het leuke daaraan is dat je, als je bijvoorbeeld strips gebruikt, de hele ruimte mooi gelijkmatig kunt verlichten. Extra fijn is dat je LED vaak makkelijk van intensiteit en kleur kunt laten veranderen. Extra helder, met misschien een vleugje blauw, als je je goed moet concentreren. Loopt de werkdag op zijn einde, en wil je een beetje relaxed afsluiten, dan kun je het licht juist wat warmer laten schijnen.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen