Een nieuw behang op de muur? Het kan een hele opgave zijn om het perfecte behang te kiezen! In deze blogpost bespreken we waar je rekening mee moet houden bij het maken van je keuze. Behang kan een kamer echt transformeren, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je het goed doet. We zullen het hebben over zaken als kleur, patroon en textuur, en hoe je de juiste stijl voor je huis vindt.

Dus als je overweegt om je muren een frisse look te geven, lees dan verder voor wat nuttig advies!

Waar let je initieel op?

Bij het kiezen van behang zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden.

Ten eerste moeten verven op oliebasis vermeden worden, want die kunnen vlekken op het behang veroorzaken.

Ten tweede is het belangrijk ervoor te zorgen dat het papier droog is en vrij van losse vezels.

Ten derde, als je van plan bent het behang zelf op te hangen, is het belangrijk een patroon te kiezen dat niet te ingewikkeld is.

Ten vierde is het belangrijk een behang te kiezen dat duurzaam is en gemakkelijk schoon te maken.

Tenslotte is het de moeite waard om de milieu-impact van het behang te overwegen voor je je aankoop doet.

Door deze eenvoudige tips op te volgen kun je er zeker van zijn dat je het best mogelijke behang voor je huis kiest.

De verschillende soorten

Behang op oliebasis is de meest voorkomende soort behang dat verkrijgbaar is. Het is gemaakt van papier dat met een oliehoudende grondlaag bedekt is en dan met een motief bedrukt is. Behang op oliebasis is over het algemeen duurzamer dan andere soorten behang en is bestand tegen vlekken en verbleken. Het kan echter moeilijk te verwijderen zijn als je ooit besluit je behang te vervangen.

Behang met een vinyllaag is een andere populaire optie. Het is gemaakt van papier dat gecoat is met een vinyl laag. Behang met een vinyllaag is duurzamer dan behang op oliebasis en is ook bestand tegen vlekken en verbleken. Het kan echter moeilijk te verwijderen zijn als je ooit besluit je behang te vervangen.

Er zijn ook verschillende minder gebruikelijke soorten behang, zoals met stof bekleed vinyl behang en voorgeplakt behang. Met stof bekleed vinyl behang is gemaakt van papier dat met een vinyl laag bedekt is en dan met stof bekleed is. Dit soort behang is zeer duurzaam en is bestand tegen vlekken en verbleken. Het kan echter moeilijk te verwijderen zijn als je ooit besluit je behang te vervangen.

Voorgeplakt behang is gemaakt van papier dat behandeld is met een kleefstof. Dit soort behang is gemakkelijk te installeren maar kan moeilijk te verwijderen zijn als je ooit besluit je behang te vervangen.

Size matters

Als het om behang gaat, zijn er twee stromingen: zij die geloven dat groter beter is, en zij die de voorkeur geven aan een meer intieme omgeving. Maar wat heeft de grootte van je kamer echt te maken met de soort behangprint die je kiest?

Laten we eens kijken.

Als je in bent voor iets dramatisch, ga dan voor groot! Een grote kamer kan een gedurfde behangprint aan, en je krijgt het volle effect van het ontwerp. Als je echter iets subtielers zoekt, is een kleinere kamer misschien de juiste keuze. Een kleinere ruimte kan gemakkelijk overweldigd worden door een drukke print, dus iets eenvoudigers kiezen helpt om een serene sfeer te scheppen.

Uiteindelijk zou de grootte van je kamer je behangkeuze niet moeten dicteren – het is tenslotte jouw huis en je moet je vrij voelen om je persoonlijke stijl uit te drukken! Toch is het de moeite waard na te gaan hoe de grootte van je ruimte de algemene uitstraling en het gevoel van je inrichting kan beïnvloeden.

Het juiste patroon

Het kiezen van de juiste kleur en patroon voor je huis kan een ontmoedigende taak lijken. Maar door de tijd te nemen om na te denken over je persoonlijke stijl en de algemene sfeer die je wilt scheppen, kun je je keuzes beperken en het proces veel gemakkelijker maken.

Als je je aangetrokken voelt tot felle kleuren en patronen, zoek dan naar manieren om ze op een onverwachte manier in je ruimte te verwerken. Een felgekleurde accentmuur of een geometrisch vloerkleed kan visuele belangstelling toevoegen zonder de ruimte te overweldigen.

Aan de andere kant, als je liever een meer ontspannen sfeer hebt, blijf dan bij klassieke neutralen zoals wit, zwart, of grijs. Deze kleuren kunnen gemakkelijk gemengd en gematcht worden, en ze bieden een leeg canvas dat je kunt versieren met kleurige accenten.

Met een beetje doordachtheid kun je het perfecte kleurenschema voor je huis vinden.

Tot slot

Behang kan een geweldige en betaalbare manier zijn om persoonlijkheid en karakter aan je huis toe te voegen, maar het is belangrijk om de juiste stijl en het juiste patroon voor je ruimte te kiezen. Met zo veel beschikbare opties kan het lastig zijn te weten waar je moet beginnen.

We hopen dat onze gids je wat ideeën heeft gegeven en je geholpen heeft je keuzes te beperken!

Bedankt voor het lezen!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen