Merk je dat de temperaturen in huis oplopen? Zodra het buiten warmer wordt, kan het zijn dat jouw woning al snel te warm wordt. Vooral minder goed geïsoleerde huizen zullen hier last van hebben. Echter zijn er altijd mogelijkheden om jouw woning van meer koele lucht te voorzien. Met een groot aantal apparaten op de markt is het echter niet altijd eenvoudig om de juiste keuze te maken. Want welke modellen kun je allemaal bekijken? En welke specificaties zijn er dan belangrijk om rekening mee te houden? Door jezelf goed voor te bereiden op de zoektocht geniet jij binnen een korte tijd van koele lucht in huis.

De mobiele airco voor iedere ruimte beschikbaar

Als je een blijvend resultaat wilt hebben, zonder dat je hiervoor alleen omgevingslucht verkoelt, kun je kijken naar een mobiele airco. Dit is een apparaat op wielen, welke je in iedere gewenste ruimte kunt plaatsen. De mobiele airco is voorzien van verschillende instellingsmogelijkheden, zoals de temperatuur en de snelheid waarmee deze blaast. Het apparaat kent hiervoor een bepaald vermogen, welke je aan moet passen aan de grootte van de ruimte. Jij hoeft alleen nog de slang naar buiten te hangen en regelmatig de waterbak te legen, waarna je altijd koelte in huis hebt. Ook als je niet dicht bij de airco zit, ga jij het verschil voelen.

Een ventilator voor een frisse bries

Naast een mobiele airco is er ook de mogelijkheid om een ventilator in huis te halen. Ventilatoren zullen niet net als de mobiele airco de warme lucht onttrekken aan de ruimte, maar kunnen wel voor een frisse bries zorgen. Wanneer jij dicht bij de ventilator zit, merk je dus al enig verschil. Je moet hiervoor goed bekijken welke variant het beste bij je past. Een tafelmodel zal bijvoorbeeld alleen een bepaald deel van het lichaam kunnen verkoelen, terwijl een torenventilator een groter gebied verkoelt. Door alle specificaties naast elkaar te zetten van de modellen, weet je snel welke ventilator het beste bij je past en heb je de frisse bries snel om jouw lichaam.

Letten op de juiste specificaties

Welke bron van verkoeling je ook aanschaft, het is belangrijk dat jij naar de juiste specificaties kijkt. Zo moet je bijvoorbeeld kijken naar het aantal vierkante meters dat je hiermee kunt verkoelen als je een airco aanschaft. Bij de ventilatoren kun je weer kijken hoeveel standen er mogelijk zijn en of de ventilator kan draaien om de lucht meer te verspreiden. Houd ook jouw eigen budget in het achterhoofd. Je vindt de modellen in meerdere prijsklassen terug, waardoor je weer gerichter kunt zoeken en jij een aankoop snel kunt doen. Zo voorkom je dat je te veel betaalt en niet volledig kunt genieten van de verkoeling die je in huis hebt gehaald.

 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen