Heb jij je koffers al ingepakt voor een heerlijke vakantie? Wanneer je van huis weg bent is het belangrijk dat je je geen zorgen maakt over je eigen veiligheid, of over de veiligheid van je woning. Maar hoe zorg je er nu echt voor dat je tijdens de vakantie nergens over gaat piekeren? In dit artikel geven je een aantal slimme tips voor een zorgeloze zomervakantie. Veilig wonen is bijvoorbeeld gemakkelijk geregeld door het installeren van een alarmsysteem. Lees snel verder voor alle tips!

1. Neem het zekere voor het onzekere

Om ervoor te zorgen dat je echt zorgeloos kunt genieten van een welverdiende vakantie is het slim om de juiste verzekeringen af te sluiten. Met een goede inboedelverzekering van een betrouwbare verzekeraar als Unive zijn jouw eigendommen bijvoorbeeld altijd verzekerd voor schade bij diefstal, brand, of lekkage door storm of andere weersomstandigheden. Extra tip: neem de polisvoorwaarden van jouw verzekeraar even door, zodat je precies weet wat er wel en niet wordt vergoed.

2. Beveilig de woning met een alarmsysteem

Je hebt natuurlijk geen zin om je tijdens de vakantie zorgen te maken over potentiële inbrekers die jouw leegstaande woning leegroven. Een goede oplossing om de woning te beveiligen is door een modern alarmsysteem te installeren. Dankzij een camera met bewegingssensoren kun je zelfs wanneer je niet thuis bent altijd zien wie er voor de deur staan. Ongewenste indringers die toch een poging doen zullen door een een luid alarm snel worden afgeschrikt, of geven het al op als ze camera’s zien hangen.

3. Trommel de buren op

Een ultiem gevoel van veilig wonen houdt in dat je eigendommen altijd goed beschermd zijn tegen inbraak, vooral wanneer je zelf tijdelijk van huis weg bent. Het is dan ook een slim idee om de buren op te trommelen en te vragen of ze een oogje in het zeil willen houden tijdens de vakantie. Signaleren ze een verdachte situatie? Spreek dan af dat ze jou via een appje op de hoogte brengen, zodat je direct weet of je extra hulp in moet schakelen. 

4. Zorg voor een bewoonde uitstraling

Door de woning een bewoonde uitstraling te geven, vooral wanneer er helemaal niet thuis is, loop je minder kans dat inbrekers hun slag slaan. Laat daarom altijd een lampje branden in huis. Daarnaast kun je de buitenzijde van de woning verlichten door lampen met een bewegingssensor. Deze plaats je bijvoorbeeld boven de voordeur of in de tuin. Dankzij de sensor gaat de lamp branden zodra iemand dichtbij komt. Ongewenste bezoekers voelen zich hierdoor direct betrapt!

 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen