Op zoek naar een manier om wat persoonlijkheid aan je muren toe te voegen? Bekijk dan deze schattige en unieke wanddecoraties! Deze zullen elke kamer laten opvallen en een vleugje eigenzinnigheid toevoegen. Of je nu op zoek bent naar iets liefs en meisjesachtigs, of iets fun en funky, wij hebben de perfecte decoratie voor jou.

Dus wees creatief en begin met het versieren van die kale muren!

Tip 1: Ansichtkaarten

Eén van de gemakkelijkste manieren om je muren een persoonlijk tintje te geven is door ansichtkaarten als kunst te gebruiken. Je kunt ansichtkaarten online of in je plaatselijke handwerkwinkel kopen, en ze dan tot een collage rangschikken. Of, voor een meer unieke aanpak, probeer foto’s van je favoriete plaatsen uit te printen en er ansichtkaarten van te maken. Hoe dan ook, je eindigt met one-of-a-kind muurkunst die zeker een gesprek op gang brengt.

Tip 2: Verfstalen

Een van de belangrijkste dingen om rekening mee te houden bij het decoreren van je muren is kleur. Maar verf uitzoeken kan een ontmoedigende taak zijn, vooral als je vastzit tussen gelijksoortige tinten. Een goede manier om je keuzemogelijkheden te beperken is door een mini-stemmingenbord te maken met verfstalen.

Als je je favoriete kleuren eenmaal hebt uitgezocht, kun je beginnen te spelen met verschillende patronen en motieven. Probeer bijvoorbeeld kleurstalen van gelijksoortige kleuren samen te groeperen om een gradiënt effect te krijgen. Of gebruik contrasterende kleuren om een gedurfd en opvallend statement te maken. Dus de volgende keer dat je je vast voelt zitten, ga creatief aan de slag met verfstalen en laat je muren het woord doen.

Tip 3: Restjes stof

Hang je kunst in stijl op met dit unieke en originele wanddecoratie-idee. Alles wat je nodig hebt is wat restjes stof, een lijst, en wat verfstalen. Kies eerst een lijst die past bij de stof die je gekozen hebt. Knip vervolgens de stof zo uit dat hij goed in de lijst past. Gebruik tenslotte de verfstalen om een kleurige rand rond de stof te maken. Dit is een snelle en gemakkelijke manier om wat persoonlijkheid aan je muren toe te voegen zonder de portemonnee tuit te putten. Bovendien is het een mooie manier om die restjes stof, die in je naaikamer ruimte innemen, een nieuwe bestemming te geven.

Als je een naailiefhebber bent, maak dan dus nuttig gebruik van je stofrestjes door ze in te lijsten en aan je muren te hangen. Dit is een mooie manier om wat kleur en patroon aan je ruimte toe te voegen zonder veel geld uit te geven.

Tip 4: Washi tape

Washi tape is een Japanse afplaktape die in allerlei kleuren en patronen verkrijgbaar is. Het is verwijderbaar en verplaatsbaar, waardoor het het perfecte gereedschap is om tijdelijke muurkunst te maken. Je kunt het gebruiken om strepen, stippen, geometrische patronen, of zelfs woorden en zinnen te maken. Het mooiste van alles is dat washi tape heel goedkoop is, dus je kunt experimenteren met verschillende ontwerpen tot je iets vindt dat je mooi vindt.

Tip 5: Foto’s als muurkunst

Familiefoto’s zijn een klassieke wanddecoratie, maar ze hoeven niet saai te zijn. Wees creatief met hoe je ze tentoonstelt. Je kunt bijvoorbeeld een collage van familiefoto’s maken of er een reuzenpuzzel mee maken. Je zou zelfs een babyfoto kunnen opblazen en die als een kunstwerk aan de muur hangen. Als je je echt gewaagd voelt, zou je van je familiefoto’s zelfs een stukje performance kunst kunnen maken. Je zou bijvoorbeeld op je volgende familiebijeenkomst een live fotohokje kunnen maken en van iedereen polaroidfoto’s maken. Hang de foto’s dan aan de muur als onderdeel van een steeds veranderende kunstinstallatie. Wie zegt dat wanddecoratie statisch moet zijn?

Met een beetje creativiteit kun je van je familiefoto’s leuke en originele muurkunst maken.

Tip 6: Wandkleden

Wandkleden zijn een van de leukste en origineelste manieren om je muur te versieren. Ze zijn er in een grote verscheidenheid van motieven en kleuren, zodat je er een kunt vinden die bij je stijl past. Je kunt ze ook gebruiken om je inrichting wat extra smaak te geven. Als je bijvoorbeeld veel witte muren hebt, kun je een kleurrijk wandkleed gebruiken om wat contrast toe te voegen.

Wil je een statement maken, dan kun je een wandkleed met een interessant patroon of ontwerp gebruiken. Wandtapijten zijn ook een mooie manier om wat textuur aan je wanddecoratie toe te voegen. Je vindt ze in een verscheidenheid van materialen, waaronder katoen, wol, en zelfs fluweel. Wat je stijl ook is, je kunt een wandtapijt vinden dat je muur er interessanter en unieker uit laat zien.

Conclusie

Dus, als je een manier zoekt om je muren wat persoonlijkheid te geven en tegelijk interessant en uniek te houden, waarom probeer je dan niet een van deze leuke en originele wanddecoraties uit? Ze zullen zeker een statement maken in elke kamer en mensen zeker aan het praten brengen. Bovendien zijn ze zo gemakkelijk aan te brengen dat iedereen het kan doen!

Succes en bedankt voor het lezen!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen