Je wil een schuur bouwen om spullen voor de tuin kwijt te kunnen, misschien wel duur speelgoed voor de kinderen. Dan wil je zeker wel dat de schuur die je bouwt weerbestendig is. Het komt steeds vaker voor dat er extreme windstoten en heftige regenstormen in Nederland zijn dus wil je er zeker van zijn dat de spullen veilig staan.

De fundering

Het zal je misschien verbazen hoeveel mensen vergeten dat een goede schuur begint bij een goede fundering. Zeker als je wil dat je schuur nog lang meegaat en vele stormen doorstaat. De meest effectieve fundering is vaak een betonnen fundering. Door het zware materiaal wordt de schuur stevig in de grond verankerd. Mocht dit geen optie zijn kan er altijd een houten fundering gelegd worden, beton wordt echter wel sterk aangeraden.

De muren 

Direct in contact met de fundering staan de muren van de schuur. Zorg dat deze verbinding perfect is, op deze manier kan er vanaf de grond geen gevaar meer komen. De keuze voor het materiaal voor de muur is afhankelijk van de spullen die je erin kwijt wil. Metaal en hout zijn veelgebruikte materialen en ook bakstenen en worden gebruikt voor schuren. Bij bakstenen ben je altijd verzekerd van goede isolatie en stevigheid. Metaal moet goed verstevigd worden tegen wind en isoleert nauwelijks maar voelt geen effecten van het weer. Hout is het meest kwetsbaar voor weer, maar in een goede constructie zal het buiten vocht geen problemen hebben. 

Het dak

Als het dak eraf waait, volgt de rest snel. Het dak is daarmee misschien wel het belangrijkste gedeelte van de schuur. De eerste stap is om er zeker van te zijn dat de constructie solide is. De verbindingspunten van het dak naar de muren is erg belangrijk, zorg er dus voor dat deze stevig zijn. De keuze voor de dakbedekking is al snel gemaakt. EPDM dakbedekking is een flexibel en zeer geschikt voor schuren. Het is dun en bestand tegen de meest extreme weersomstandigheden. Hiernaast is het belangrijk om een goede daktrim te hebben om de dakbedekking op zijn plek te houden. Dit geeft meteen extra bescherming.

De ramen

Je kunt ervoor kiezen om ook ramen in je schuur te plaatsen. Dit zijn echter wel extra zwakke plekken voor de schuur. Het weer kan makkelijk tussen de spleten van de ramen komen en het glas van de ramen is erg kwetsbaar. Als een storm wat hard materiaal op doet waaien kunnen de ramen zo kapot gaan, dan zijn de spullen in de schuur niet veilig meer. Zorg daarom dat als je ramen plaatst in je schuur je ze niet al te groot maakt, alle voegen goed dichtmaakt en om sterk, het liefst dubbel glas te gebruiken.

 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen