Als je op zoek bent naar een huis met een beetje karakter, dan is industrieel wonen een geweldige stijl om te overwegen. Deze stijl heeft zijn wortels in de vroege fabrieksgebouwen die eind 1800 werden omgebouwd tot woningen. Sindsdien heeft het zich ontwikkeld tot een eigen unieke stijl, met verschillende bewegingen en trends.

Hier is een blik op enkele van de meest populaire.

Wat is de industriële huisstijl en wat zijn de belangrijkste kenmerken?

De industriële stijl is een populaire ontwerpstijl die zich laat inspireren door oude fabrieken en industriële ruimtes. Deze stijl wordt vaak gekenmerkt door zichtbaar metaal en beton, opgestroopte mouwen, en een over het algemeen no-nonsense houding. De laatste jaren is de industriële stijl steeds populairder geworden in zowel huiselijke als commerciële omgevingen. Veel mensen voelen zich aangetrokken tot de strakke lijnen, eenvoudige vormen en utilitaire esthetiek.

Bij het ontwerpen van een industriële ruimte zijn er een paar belangrijke elementen om in gedachten te houden. Focus ten eerste op zichtbare materialen zoals metaal, beton en baksteen. Deze materialen dragen bij aan de stoere, industriële uitstraling die zo kenmerkend is voor deze stijl. Ten tweede, houd het kleurenpalet eenvoudig en ingetogen.

Zwart, wit en grijs zijn allemaal goede keuzes voor een industriële ruimte. Voeg tenslotte wat vintage of antieke stukken toe om een gevoel van geschiedenis en karakter te creëren. Door deze elementen in te bouwen kun je een industriële ruimte creëren die zowel stijlvol als functioneel is.

Hoe je een industriële look in je eigen huis kunt bereiken?

Een van de populairste ontwerptrends van dit moment is de industriële look. Deze stijl wordt gekenmerkt door zichtbare bakstenen muren, betonnen vloeren en zichtbare leidingen. Het kan een beetje intimiderend zijn om te proberen deze look in je eigen huis te bereiken, maar het is eigenlijk niet zo moeilijk als het lijkt. Een van de belangrijkste sleutels tot een industriële look is om alles schoon en eenvoudig te houden. Dat betekent rommel vermijden en een neutraal kleurenpalet aanhouden.

Wat meubels betreft, kies dan stukken die ofwel van metaal zijn, ofwel een heel strakke, moderne uitstraling hebben. En vergeet niet wat afwerking toe te voegen, zoals lampen in industriële stijl en metalen beslag. Met een klein beetje moeite kun je je huis gemakkelijk een stedelijk tintje geven dat zeker indruk zal maken op je gasten.

De verschillende trends binnen de industriële woonstijl

Bij industrieel wonen gaat het om het combineren van ruwe, onafgewerkte elementen met strakke, moderne meubels. Deze unieke stijl wordt vaak gekenmerkt door op pakhuizen geïnspireerde verlichting en betonnen vloeren. Een van de populairste trends binnen industrieel wonen zijn industriële meubelen van mangohout. Mangohout is een duurzaam hardhout dat een prachtig nerfpatroon heeft. In combinatie met metaal of glas geeft het meubels een rustieke en toch moderne uitstraling.

Met meubels van mangohout kun je een salontafel, een bijzettafel of zelfs een eettafel maken. Als je op zoek bent naar een manier om wat persoonlijkheid aan je huis toe te voegen, is industrieel wonen misschien wel de perfecte stijl voor jou.

Conclusie

De industriële woonstijl is de laatste jaren in opkomst, en het is gemakkelijk te zien waarom. Deze stijl biedt een unieke look die kan worden afgestemd op uw individuele smaak, en het is perfect voor iedereen die wil iets anders dan de traditionele woning. Als je erover denkt om deze stijl in uw volgende project toe te passen, hopen we dat dit artikel je enkele ideeën heeft gegeven over hoe je kunt beginnen.

Bedankt voor het lezen!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen